13 Kasım 2013 Çarşamba

Dünya Ahiretin Tarlasıdır

Nedir dünya? Nedir Ahiret? Uyku aleminden gerçek aleme geçerken fani dünyaya gözlerimizi kapatmak nedir? Yaşamak, ölmek…Sevap, günah… İyilik, kötülük… Her şey bizim irademizle. Ne yaparsak onu yaşayacağız. İyilik yaptık cennete bir adım daha yaklaştık. Kötülük yaptık bir odun daha attık cehennem odunlarının arasına. Hangisini isteriz? Gerçek hayatımızda yani uykumuzdan uyandığımızda neyle karşılaşmak hoşumuza gider? Mis gibi kokan çiçeklerin arasında yürümek mi, dikenlere basa basa ayaklarımızı kanatmak mı?


Görünen o ki dünya hayatında ne ekersek onu biçeriz. Nasıl yaşarsak öyle ölürüz. Nasıl ki bir insan tarlasına ürününü eker ve onu sulamazsa, ilacını eksik ederse verim alamaz insanda içinde bulunan iman duygusunu namazla, oruçla taçlandırmazsa verim alamaz. Nasıl ki okumazsak okumayı unuturuz, ibadet etmezsek duayı unuturuz, tövbeyi unuturuz. Ve bu hayattan ayrılıp gerçek dünyamıza döndüğümüzde bu bize sorulur.”Dünya ahiretin tarlası, tarlana ne ektin ey insan?” Ne cevap vereceğiz? Kem küm etmek yok, bilemedim demek yok. Ben deyip susmak var. Hiç bir cevap aklamaz bizi, yüzümüzdeki kırmızılığı temizlemez.


Görünen bize açıklıyor ki yaptığımız her davranış bizim ya aleyhimize ya da leyhimize. Her şey bize bağlı. Cennet bahçelerinde serinlemekte, cehennemin kavurucu sıcağında kavrulmakta. Her insan kendi bacağından asılır. Bu dünyada neyi iyi yaparsak o kadar kazanırız, neyi kötü yaparsakta o kadar kaybederiz. Kısacası ne ekersek onu biçeriz.


 


Yasenur UÇAR (12.Sınıf)



Dünya Ahiretin Tarlasıdır

0 yorum:

Yorum Gönder