16 Mart 2014 Pazar

BİLGİ YARIŞMASI GENEL KÜLTÜR SORULARI 8

Soru  : Doğu Roma İmparatoru Rasulüllah (S.A.V.)’İn Mektubunu Okumadan Önce, O Sırada Şam’da Ticaret İçin Bulunan Ebu Süfyan’dan Bilgi Aldı. Onun Yalan Söylemeyen Emin Bir İnsan Olduğunu Öğrendi Ve Ona: “İnsanlara Yalan Söylemeyen Birisinin Allah’a Yalan Söylemesi Mümkün Değildir” Dedi. Bu İmparator Kimdir?

Cevap : Herakliyus


Soru  : İspanya’da Geçmişte Kurulmuş Olan İslam Devletinin Adı Nedir?

Cevap : Endülüs Emevi Devleti


Soru  : Afrika’nın Kuzeyinde, Akdeniz’in Kıyısında 1.750.000 Kilometre Kare Genişlikte Olan Ve Nüfusu Yaklaşık 3.100.000 Olan Ülke Hangisidir?

Cevap : Libya


Soru  : 18.Asırda Yaşamış Fransız Komutan Ve Devlet Adamı, Askeri Bir Eğitim Gördükten Sonra Orduya Katıldı. Önemli Askeri Başarılardan Dolayı Kısa Sürede Tuğgeneralliğe Yükseldi. Daha Sonra 15 Sene Diktatörlük Yaptı. Kendisine Has Kişiliği İle Tanınan, Koyduğu Kanunlarla 1789 Fransız Devrimini Bütün Avrupa’ya Yaymıştır. Bu Diktatör Fransız Devlet Adamı Kimdir?

Cevap : Napolyon Bonaparte


Soru  : Hayvanlar Kaç Yapıya Sahiptir?

Cevap : İki Yapıya Sahiptirler; His Ve İrade


Soru  : “Zaman İhtiyarladıkça Kur’an Gençleşiyor” Sözü Kime Aittir?

Cevap : Bediüzzaman Saidi Nursi


Soru  : İslami Yılbaşı Hangi Ay İle Başlar?

Cevap : Muharrem Ayı İle


Soru  : Bir Gayeyi Gerçekleştirmek Ve Bir Davayı Hakim Kılmak İçin, Hiyararşik Bir Yapı İçinde Bir Araya Gelerek Faaliyet Gösteren Topluluğa Ne Denir?

Cevap : Teşkilat


Soru  : Kaç Yılda Bir Şubat Ayı 29 Çeker?

Cevap : 4 Yılda Bir


Soru  : Eskiden İslam Dünyasının İlim Beşiği Olan Kufe Şehri Hangi Devlet Sınırları İçindedir?

Cevap : Irak


Soru  : Cumhuriyet Döneminde Bir Süre Ezan Türkçe Okunmuştur. Hangi Tarihler Arası Okunmuştur Ve Kimin Dönemindedir?

Cevap : 1932-1950 Yılları Arsında İsmet İnönü Döneminde


Soru  : 165 Tane Dik Çivinin Üzerine Sırt Üstü Yatarak Göğsünde 35 Kilo Ağırlığındaki Betonu Kırdırtan Ve Yine Sırtında Takoz Parçalattıran

Cevap : Yılmaz Aydın


Soru  : Eski Güreşçilerimizden Olup Amerika’da Katıldığı Bir Şampiyonada Birincilikler Alan Ve Kendisine “Benimle Evlenirsen Milyarlarım Senin Olur” Diyen Amerikalı Bir Bayana “Bire Hatun Biz Buraya Damızlık İçin Mi Geldik” Diyen Pehlivanımız Kimdir?

Cevap : Koca Yusuf


Soru  : Diğer Bir Adı “Küçük Asya”Dır. Kuzeyinde Marmara Denizi Ve Kara Deniz,Doğusunda Gürcistan, Nahçivan Ve İran, Güneyinde Irak, Suriye Ve Akdeniz, Batısında İse Ege Denizi İle Çevrilidir. Yüzölçümü 756.855 Kilometre Karedir. Fırat, Dicle, Kızılırmak, Yeşilırmak Ve Sakarya Önemli Akarsularıdır. En Yüksek Yeri 5165 Metre İle Ağrı Dağıdır. Zengin Bir Tarihi Olup, Jeopolitik Açıdan Da Son Derece Büyük Bir Öneme Sahip Olan Bu Bölgenin Adı Nedir?

Cevap : Anadolu


Soru  : Aya İlk Defa Kaç Yılında Ve Kim Ayak Bastı?

Cevap : 1969 Yılında Neil Armstrong


Soru  : İki Nehir Anlamına Gelen, Fırat Ve Dicle Nehirleri Arasındaki Topraklara Daha Geniş Anlamda Sattülarabin İki Yakasında Ve İran Yaylasının Batı Eteğinde Bulunan Ülkelere Tarih Boyunca Verilen İsimdir.Uygarlıkların Merkezi Olmuş Ve Ev Sahipliği Yapmış Olan Bu Bölgenin Adı Nedir?

Cevap : Mezopotamya


Soru  : 1940 Yılında Ankara’da Doğdu. İstanbul Üniversitesi Alman Filojisini Bitirdi. Çeşitli Devlet Görevlerinde Çalıştı, Trt De Görev Yaptı. Lise Öğrenciliğinde Edebiyat Hayatına Başladı. Acı Adlı Bir Dergi Çıkardı Ve Edebiyatı Diriliş Ve Mavera Dergilerinde İşledi. Müslümanca Bir Duyarlılığın Ağır Bastığı Şiirine Sembolik Bir Alegorik Duyguhakimdir. Kitaplarından Bazıları; İşaret Çocukları Yedi Güzel, Korku Ve Yakarıştır. 1987 Yılında Pankreas Kanserinden Vefat Eden Şairimiz Kimdir?

Cevap : Cahit Zarifoğlu


Soru  : Hak, Hakkı Üstün Tutan Sistemlerde Şu Dört Şeyden Doğar; A-Doğuştan Haklar, B-Emek Karşılığı Haklar, C-Adalet Gereği Haklar, D-Anlaşmalar Gereği Haklar. Şimdi Kuvveti Üstün Tutan Sistemlerde Hakkın Hangi Şeylerden Doğduğunu Siz Söyleyiniz?

Cevap : Kuvvet, Çoğunluk, İmtiyaz Ve Çıkar


Soru  : Toplam Talebin Toplam Arzdan Fazla Olması, Buna Bağlı Olarak Fiyatların Yükselmesine Dayanan Ekonomik Dengesizlik, Paranın Değerinin Düşmesi Ve Alım Gücünün Azalması Olayına Ne Ad Verilir?

Cevap : Enflasyon


Soru  : Toplum Yapısının Şeklini, Gelişimini Ve Değişimini İnceleyen, Bilimsel Metot Ve Araştırma Teknikleri Kullanarak, Toplum Yapısında Meydana Gelen Olayları Yorumlayan, Teoriler Geliştiren Ve Kendi Kavramları İle Kanunlara Ulaşan Bilim Dalına Ne Denir?

Cevap : Sosyoloji


 



BİLGİ YARIŞMASI GENEL KÜLTÜR SORULARI 8

0 yorum:

Yorum Gönder