10 Nisan 2013 Çarşamba

Mutluluğun Sırrı

Yaşam;bazen edinilen deneyimlerin,acıların ikinci defa kullanılamayacağı kadar ilginç bir süreçtir.Her şey bir o kadar yakındır,belki de insanların karşı karşıya kaldığı olaylar sonuçları itibariyle tanımlamalarını yapamayacak kadar 


İnsanoğlu doğadaki canlıların en mükemmel olanıdır. Bazen düşünerek planlı yaşar bazen gelişi güzel bazen de salt yaşamış olmak için.Ama hedef tektir;mutlu bir yaşam sürmek.Peki mutluluk nedir?Bazen hiç tanımadığın birinin sabah karşılaşmasında günaydın demesi,bazen sevdiklerimizle vakit geçirmek,bazen doğanın o muhteşem güzelliği karşısında duyulan hazdır.Dostunun ya da hiç tanımadığın birinin acısını paylaşmaktır.Kimi zaman da karşısındaki insanı mutlu görmektir çıkarsız ve umarsız.


Hiçbir mutluluk kolay elde edilmiyor sanılır. İşte bu yüzdendir ki kolay kolay gülmüyor yüzümüz. Oysaki insanı sevmekle başlar her şey. Sevmek ama yürekten sevmek.Sevgi de mutluluk da içimizdedir.Biz bunu göremeyiz kabullenmeyiz.Mutluluğu bulduğumuz da ise hor kullanırız.Bir gün melekler insanların mutluluğu hor kullanmasından,mutluluktan sürekli şikayet etmelerinden bıkmışlar;ve mutluluğu saklamaya karar vermişler.Belki insanlar o zaman mutluluğun anlarlar diye düşünmüşler.İnsanlar mutluluğu zor bulsunlar diye Everest’in tepesine,Atlas Okyanusu’nun dibine,sigara paketine,lale bahçesine,şarap şişesinin içine saklamayı düşünmüşler.Ama hiçbir yer onlara zor gelmemiş.En son mutluluğu insanların içine saklamaya karar vermişler.İçlerine bakmak kimsenin aklına gelmez diye düşünmüşler.O gün bu gündür mutluluk insanın kendi içinde saklıymış.İşte bu yüzdedir ki mutluluk ne başkasının ekmeğinde ne başkasının evinde ne de başka bir şeydedir.Mutlu mu olmak istiyorsunuz?O zaman gözünüz hep içinizde olsun.Baktığınızda ise görmek istediğinizi bulmak istiyorsanız;sevgiyle donatın hayatınızı J.J Raussea’nın dediği gibi ”İnsan düşünmek,sevmek ve inanmak için dünyaya gelmiştir.Sizlerde mutlu olmak için sadece sevin,inanın ve düşünün.


Lütfi DEMİR
Tarih Öğretmeni



Mutluluğun Sırrı

0 yorum:

Yorum Gönder