14 Nisan 2013 Pazar

KALPLERDEKİ MARŞ

12 Mart 1921 günü Türklüğün ve Türk Milleti’nin miladı olmuştur.Şanlı ve zorlu günlerin taçlanması,bu cesur halkın onurlanması için yazılan satırlar milli duyguyu  yükseltmiş,birlik duygusunun daha da kenetlenmesi


Türk halkı için büyük bir devrim başlamış,artık durmaksızın akacak olan çılgın Türklük varlığını ortaya koymuştur.TBMM kurulmuş,koca çınarın kökleri toprağa doğru inmeye başlamıştır.Yeniden doğuş için gerekli tüm şartlar ortadaydı.Bu doğuşu şaha kaldırmak için anlamlı,muazzam kelimeler yeterliydi.Bunun farkında olan Mehmet Akif o muhteşem kelimeleri sıralamaya başladı.


Zihninden geçen her sözcük birlikte var oluşun birer kanıtıydı.Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda derken ölümse ölüm ;yaşamsa yaşam birlikte varlık,birlikte yokluk demek istiyordu.Yazılan kelimeler sadece o güne dair söylenmiş olmamalıydı.Kara günler gelip geçecekti elbet.Yaşanılan zorluklar gelecek kuşaklara da aks etmeliydi.Gelecekte yaşanılacak her duruma karşı da anlam yüklü seslenmeliydi. Bastığın yerleri toprak diyerek geçme,tanı diyen mısrayı bugün duyduğumuzda bile duygulanmaktayız.


Kimine göre melodik bir marş,kimine göre usta şair Mehmet Akif’in şiiri,kimine göre ise kelimeler bütünü olan İstiklal Marşı’mız Türk Milleti’nin damarlarında dolaşan kandır.Asla yadsıyamayacağımız bir gerçektir.Şu vatan da İstiklal Marşı’nı dinlerken duygulanmayan bir insan evladı yoktur.Biz hepimiz;Laz’ımız ,Kürt’ümüz,Çerkez’imiz,göçmenimiz hepimiz bir ağacın dalları gibiyiz.Birimiz kalın,birimiz ince ama hepimiz aynı gövde de.


Dalların birbirine değmesini,birbirinden destek almasını sağlayıp başımızda esen güçlü yel ise İstiklal Marş’ımızdır.Onun nağmesi,edasıyla duygulanır;ağlarız.Geçmişi yad edip bugünlere ulaşmanın şükrünü yaşarız.


Nasıl ki Müslümanlığın kelamı Kelime-i Şahadet ise Türklüğün kelamı da İstiklal Marşı’dır.Kader bizi marşımızdan,vatanımızdan yaşama şansından mahrum bırakmasın.Var olalım,hür olalım, birlikte marşımızın ışığı altında toplanıp demir yüreğimizle vatanımızı koruyalım.


Yasemin



KALPLERDEKİ MARŞ

0 yorum:

Yorum Gönder