13 Mart 2013 Çarşamba

İzindeyiz Atam

Bir fidan dikilir toprağa bir gül filizlenir, yeşillenir ve solar. En verimli dönemi yeşillendiği dönemdir. Bu dönemde açar yapraklarını, bu dönemde verir  meyvelerini. İnsanoğlu da böyle değil midir? Doğar, büyür ve ölür. İnsanoğlunun en verimli dönemi de gençlik dönemidir.


Bir ülkeyi geliştiren gençlerdir. Atatürk bunu çok iyi bilirdi, gençlere verdiği değer paha biçilmezdi, gençlere güvenirdi ve gençleri sahiplenirdi.


Gazi dedemin yanına her gittiğimde onu dinlemekten zevk alırdım. Göğsündeki madalyayla gururla bakar, köşedeki eski püskü minderine kurulur, iki eliyle birden o yılların eskitemediği kalın asasına daha bir güçle tutunarak anlatmaya başlardı.


“Gavurlar geldi vatanıma, büyük gemilerle, pis ayaklarını bastılar cennet vatanıma. Henüz on beşimdeydim. O zamanlar televizyon, radyo yoktu. Hiçbir şeyden haberdar olamıyorduk. Atlılar gelirdi köyümüze fermanlarla haber verirlerdi. Karlı bir kış gecesi yine geldiler. Eli silah tutan bütün erkekleri topladılar. Kimimiz kağnılarla kimimiz yürüyerek Çanakkale’ye vardık günler sonra…


Çanakkale de çarpıştık düşmanla. Kelimeler yetmez o günleri anlatmaya. Her gün binlerce şehit veriyorduk cephede. Vatanın dört bir yanından gençler akın ediyordu. Şehitler diyarı Çanakkale’ye mektepliler geliyordu, cennet vatanım uğruna kan dökmeye.


Atam geldi bir gece, bizlere bakarken gözlerinde parlayan o ışık gözümüze bir nur gibi görünüyordu. Bizlere yani gençlere verdiği değer yüreklerimize daha da cesaret, güven veriyordu.


Bizler bu ülkeyi binlerce gencin kanıyla kurduk. Asil kanlarımızla sulanmış, bu topraklar şimdi gençlerimize emanettir. Artık bilek gücüyle, silahlarla değil; bıçaktan, kılıçtan keskin, toptan mermiden daha güçlü kalemlerinizle, dünyaya hükmedebilecek zekâlarınızla savunun cennet vatanımı. Hiçbir zalime boyun eğmeden dimdik durun, aman dileyene el uzatın, darda kalanın yardımına koşun. Türk evladının ne olduğunu gösterin.


Ey oğul!


Atamın sizlere verdiği değere layık olun. Yolunuza çıkan hiçbir engel sizlere mani olmasın. Mustafa Kemal’in de sizlere dediği gibi ‘’Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.’’


Gençler bu vatan, bu bayrak sizlere emanet.’’ Diyerek bitirdi sözlerini gazi dedem. Atamın Çanakkale’de gençlere bakarken ışıldayan gözlerini, dedemin bana bakışlarında görüyordum. Bu sözlerden sonra bambaşka seviyordum ülkemi. Bana, bizlere emanet edilen bu vatanı gözümden sakınır oldum adeta…


Emanetin güvenilir ellerde Mustafa Kemal…


İzindeyiz Büyük Atam…


NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!


 


HALE DİNÇ (11.Sınıf)



İzindeyiz Atam

0 yorum:

Yorum Gönder