9 Mart 2013 Cumartesi

Sahi neydi dostluk?

Kavga ettiğinde arkana bile bakmadan arkadaşına orada sayıp, sövüp oradan uzaklaşmak mı, yoksa dostluk her şeyden önemli deyip arkadaşına bir kere daha sıkı sıkı sarılmak mı? Dostluk her şeyden önce arkadaşlıkla temelleri atılan, minik sırlarla inşa edilen, güven duygusu ile kendini geliştiren, kolay kazanılıp, kolay kaybedilmeyen bir bağdır. Zamanı geldiğinde sana katlanabilen, doğruları söyleyen, senin iyiliğin için elinden geleni yapan ve bundan gocunmayan insandır. Paylaşmasını bilen, aranızda sen ben değil de biz kavramını kavrayan iki kişinin eşsiz uyumudur dostluk. Bence dostluk sevgiliden bile daha önemlidir. Ne bileyim o seni anlamaz belki yeri geldiğinde yada onunla her şeyinizi paylaşamazsınız. Yalan mı? Dost öyle midir halbuki? “Sana ihtiyacım var” dediğinde “geliyorum canım” diyebilen, “ama param yok” dediğinde “aaa yanında ben varım ya dert ettiğin şeye bak” diyen, “sende yoksa bende var beraber kullanırız hatta ben kullanmayım al senin olsun, senden kıymetli mi?” deyip hiç düşünmeden seninle her şeyini paylaşandır dost. Ağladığında seninle ağlayan, güldüğünde seninle gülen, saçmaladığında seninle kahkahalara boğulan insandır dost.


Bir çift farklı gözün, bir çift farklı elin, iki tane farklı çiçeğin, iki tane kuşun, böceğin, suyun… eşsiz uyumdur dostluk. Beraber akan, baharda beraber açıp, sonbaharda beraber solan iki farklı dünyanın bir bütün oluşturmasıdır dostluk.


Sadece kötü zamanlarda aklına gelen değil ama! Güldüğünde de, ağladığında da… Her şeye alınmayan, sana sahip çıkan, gerektiğinde koruyan, senin için kavga eden, arkandan konuşulursa gidip hiç çekinmeden hesap soran insandır dost. Öyle dört kelimenin bir araya gelip oluşturduğu kelime kadar basit değildir yani. İçinde hissetmektir. Kırdığında dostunu gönlünü almadan, eskiye dönmeden rahat edememektir.


Ama şöylede bir şey var ki dikkat edin arkadaşlar. Dost gibi görünen düşmandan… İşte onlar düşmandan bile kötü. Zaten en başta dediğim gibi arkadaşlıkla temelleri atılan!! Hemen inşa edip yıkılmaktansa, zamana yayıp, iyi tanıyıp, güven duygusu her şeyden ağır basıyorsa eğer doğru yerdesiniz. Ve ben şuna inanıyorum ki dost kelimesi herkese göre değil bir kişiye özeldir. Evet insanın hayatında güven duyduğu birçok arkadaşı olabilir ama dost dediğin bir tane olmalıdır ve tam anlamıyla, her şeyiyle dostun olduğuna inandığın kişi senin dostundur. Gerisi varsayımlar üzerine kurulmuş, arkadaşlıklardır. Çünkü insan belki bir zaman sonra arkadaşlardan vazgeçer, araya bir şeyler girer unutur. Ama dost asla unutulmaz, çünkü onun yerini dolduracak bir kişi daha bulamaz.


Yasenur UÇAR (17)



Sahi neydi dostluk?

0 yorum:

Yorum Gönder